
Tutorials
Avui en dia és impossible no trobar un tutorial a internet d’allò que necessites. Els adolescents estan acostumats a recórrer Google o YouTube per buscar informació i instruccions, ja que de vegades necessiten una ajuda visual per acabar-ho d’entendre. A continuació, en aquest apartat us proposem algunes eines per poder fer tutorials, tant per al professor com per a l’alumne.
Jing et permet crear imatges i vídeos gravant directament de la pantalla i compartir-los fàcilment i a l’instant. Val a dir que n’ofereix una versió gratuïta, la qual només permet gravar cinc minuts com a màxim.
Camstudio és una bona opció a l’hora de gravar vídeos directament de la pantalla. És gratuïta i té l’opció de poder gravar la selecció que hom vulgui de la pantalla. A més, permet gravar els vídeos i compartir-los en línia a través d’un enllaç. Desafortunadament, només està disponible per a sistemes operatius Windows.
Screencast-O-Matic és una eina molt fàcil d’utilitzar. No cal descarregar-se cap software, essent tot disponible en línia i a un sol clic per començar a gravar des de qualsevol tipus d’ordinador, sigui de sistema operatiu Windows, Mac o Linux. La seva versió gratuïta permet gravar fins a 15 minuts de vídeo i permet pujar-lo a YouTube o bé guardar-lo a l’ordinador, encara que si es vol treure la marca d’aigua o afegir-hi comentaris a l’hora d’editar-lo, caldrà fer-hi una aportació econòmica (15 dòlars a l’any) per obtenir la versió Pro.
Aquesta eina és ideal per a tot professor que vulgui gravar des del seu escriptori i afegir comentaris de veu. És totalment gratuïta i amb minuts il·limitats per gravar. A més, permet guardar i editar les gravacions en qualsevol moment. Desafortunadament, només es pot descarregar per al sistema operatiu Windows.
A la següent pàgina, hi podràs trobar eines per poder editar vídeos i fer tutorials (entre elles Camtasia, una de les eines més valorades dins el sector de l’educació a distància). Tot i que són de pagament, ofereixen llicències especials per al sector de l’educació; l’enllaç és el següent: https://www.techsmith.com). A la pàgina web s’hi detalla tot el que es pot fer amb cadascuna de les eines i s’hi poden trobar tutorials segons el que es vulgui fer.
És una eina en línia que permet crear àlbums multimèdia i inserir-hi documents, imatges, àudio i vídeo. A més, qui ho visita pot deixar comentaris de veu mitjançant un micròfon, un vídeo a través de la càmera web de l’ordinador o bé un text a través del teclat. Fins i tot, ofereix la possibilitat de fer dibuixos amb un llapis sobre les diapositives i sobre els vídeos en pausa.