
Writing
1. Google Docs
Google Docs és un generador de documents, fulls de càlcul, presentacions i formularis a través de Google que permet vincular-ho al compte de correu electrònic de Gmail de Google. La particularitat d'aquest servei és que permet treballar tant en línia com sense connexió a internet. Si no tenim connexió a internet, hi ha les funcions bàsiques d'un document de Microsoft Office. No obstant, la seva singularitat i utilitat ve donada per les diverses opcions que permet quan treballem en línia, cosa que permetrà que els diferents documents siguin compartits a través del correu Gmail de diferents maneres:
1. El creador del document pot convidar altres usuaris a observar els canvis que pateix del documen
2. El creador del document pot convidar altres usuaris a escriure en el document
3. El creador del document pot convidar altres usuaris a editar el document
Així, Google Docs ens facilita la creació de documents col·laboratius, tal i com podrem observar en el següent exemple del nostre grup d’especialitat del Màster, en el qual el professor és el creador del document i on els alumnes aporten diferents idees posant els seus noms en les seves contribucions:
Sobre DictoGloss
-
És una eina que ajuda els alumnes a crear i estructurar textos (Gemma Casteys, Montse Fernández, Queralt Faura).
-
És un recurs molt útil per comprendre textos difícils, i escriure’n un de nou prenent com a base el text treballat a classe, (Laura Pujolràs, Anna Rafecas, Cristina Domínguez).
-
Es fa servir per ensenyar estructures gramaticals. Els estudiants formen grups petits i fan un resum d’un text en llengua meta, (Eugènia Pachés, Irene Peralta, Marc Cuenca i Felip Turull).
-
El dictogloss integra totes les habilitats: listening, reading, writing, speaking & interacting. Es poden fer servir les TIC per a enriquir més l’activitat (per exemple, ordenant diapositives d’un ppt en relació al text, com vam veure a classe), (Nàdia, Oriol i Míriam).
-
Com a resultat final del Dictogloss, l’alumne ha de tornar a explicar la història que al principi va narrar o va explicar el professor, (Javier Espigares i Andrea Pastor).
2. Storybird
Es tracta d'una pàgina web que ofereix als seus usuaris l'oportunitat d'escriure històries mitjançant imatges. Ofereix tres opcions diferents:
1) A partir d'una plantilla, els usuaris d'aquesta pàgina web poden crear un capítol d'un llibre en el qual podran incloure el text i una imatge.
2) S'ofereix la possibilitat d'escriure un text a partir d'una plantilla amb imatge que pot crear un tema que es vulgui observar en la lectura de l'alumne o que simplement serveixi per alimentar la seva imaginació.
3) A través d'imatges, es proposen competicions en les quals els usuaris d'aquesta pàgina poden participar enviant un text sobre la imatge seleccionada.
3. Wordpress
Wordpress és un creador de blogs. L'usuari pot crear dominis web que continguin un blog. Aquest blog es pot utilitzar per integrar textos, imatges, enllaços, etc. Tot això s’aplica sota una plantilla que el creador de la web tria d’entre unes quantes opcions que presenta Wordpress. Tot i que té funcions gratuïtes, la seva versió gratuïta té moltes menys opcions que la versió de pagament.
4. Glogster
Glogster és el creador de pòsters més complet i divertit per als alumnes, ja que permet la inserció d'imatges, text, línies temporals, enllaços o vídeos, entre altres elements. Cal tenir en compte que la versió gratuïta consisteix en una versió de prova de només set dies.
5. Thinglink
Thinglink és una eina per dissenyar pòsters, la característica distintiva de la qual és la faceta interactiva que s’adquireix en poder establir punts d'enllaç sobre qualsevol imatge. És un creador de pòsters que permet inserir textos, documents col·laboratius, enllaços o vídes, entre altres components, a partir de punts de referència que l'usuari o creador del pòster pot establir damunt d'una imatge que ella/ell seleccioni com a base del pòster.
6. Piktochart
Aquesta eina web ofereix als usuaris l'oportunitat de crear un infogràfic elegant i amb una presentació de diapositives fluïda. A les diapositives s’hi pot incloure una gran quantitat d'informació, com ara textos, imatges, fotos, mapes i gràfics. Podem incloure-hi fins a 40MB d'informació pròpia. Per descomptat, l'usuari podrà modificar visualment el contingut utilitzant diferents colors, temes i fonts per a l'edició del text que es vulgui incloure. A més, es podran afegir comentaris a través de Facebook quan el treball es faci públic. Finalment, per facilitar la visualització i afavorir el dinamisme de la presentació, existeix l'opció d'incloure formes i icones en les diapositives. Una altra opció que preenta és la de poder dissenyar pòsters.